Güzellik&Moda

2024 Yılının En Trend Makyajları

2024 senesinde en çok hangi makyajları yaptık, hangi makyaj tipleri ön plandaydı beraber inceleyelim!

2024 yılı boyunca birçok makyaj tekniği karşımıza çıktı. TikTok’ta, Instagram’da birçok makyaj adeta akım haline geldi, herkes o makyajı yaptı! Peki 2024 yılının makyaj trendleri nelerdi, beraber inceleyelim!

Clean Girl Makyajı

Clean girl makyajı adından da anlayabileceğiniz üzere minimalist bir estetikle, hafif kapatıcılıklar ve doğal ışıltıyı ön planda tutan bir makyaj. Bu makyaj da amacımız ise tertemiz bir görünüm elde etmek. Şeffaf dudak parlatıcıları ve çok hafif likit allıkların yanında en fazla incecik bir eyeliner kullandığımız bu makyaj için temiz bir cilt de oldukça önemli.

Glitter İçeren Makyajlar

Bu sene ışıldamak modaydı! Küçük parıltılar olarak tanımlayabileceğimiz glitterları gözümüzde, dudağımızda, yüz makyajı yapıyorsak şakaklarımızda ve alnımızda; hatta vücudumuzda bolca kullandık. Özellikle yaz boyu festivallerde parıl parıl parladık. Ama glitter sevdası öyle bir hale geldi ki günlük makyajlarda da sıklıkla görür olduk.

Sürdürülebilir Makyaj

Açıkçası biz en çok bu trende bayıldık. Doğayı ve dünyamızı korumak için her alanda yaşam stilimizi değiştirip sürdürülebilir yaşam tarzını ilke edinmeye çalışıyoruz. Bu kaçınılmaz olarak makyaja da yansıdı ve bu sene doğa dostu ve vegan ürünler, makyajda tercih edilen önemli bir trend haline geldi.

Allık Körlüğü Makyajı

Çağımızın vebası: allık körlüğü. Sosyal medyada büyük makeup artistlerden birkaç yüz takipçili hesaplara kadar herkeste bol bol ve rengarenk allıklar gördük. Likit allıkların üzerine kalıcılığı artırmak için toz allıklar, üzerine renkli highlighterlar derken ne kadar renklendirsek de yetmedi. Buna da allık körlüğü dedik.

Y2K Makyajı

Dikkat dikkat, 2000’ler geri geldi! Parlak renkli farlar, kalın eyeliner ve dudak parlatıcılarıyla nostaljik bir görünümü çoğunlukla 2000’lere uygun kıyafetlerle kombinledik ve çok sevdik. Özellikle 2000’lerin incecik ve dikkat çekici kaşlarını bu sene çok görmeye başladık.