Bu sene beşincisi gerçekleşen eğitimin sonunda, iletişim yetkinliklerini güçlendirecek teknikler ve öğrencilerin yaşam becerilerinin nasıl daha iyi geliştirileceği konusunda bilgi sahibi olan eğitimciler sertifikalarını aldılar.
Aydın Doğan Vakfı’nın, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde, Baba Beni Okula Gönder (BBOG) yurtlarının 68 yönetici ve öğretmenine yönelik düzenlediği eğitimin beşincisi bu sene, “Şiddetsiz İletişim, Ergeni Takdir ve Pansiyon Mevzuatı” konusunda gerçekleşti. BBOG yurtlarında kalan kız çocuklarının nitelikli bir yurt ortamına sahip olmaları adına düzenlenen eğitim ile yöneticilerin iletişim yetkinliklerine, okulda güvenli öğrenme ortamına katkıda bulunması ve saygı odaklı iletişimi güçlendirecek teknikler konularında bilgi paylaşımı yapılması sağlandı.
Eğitimin açılış konuşmasını yapan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı genç kızların eğitiminin, ülkemizin istenen refah ve gelişmişlik düzeyine erişmesi için son derece önemli olduğunu belirterek, Vakıf olarak bu konuda kararlı adımlar atmaya devam ettiklerini vurguladı. Eğitimcilere düşen büyük rolün altını çizen Fetvacı sözlerine şöyle devam etti: “Her bir eğitimci ve yönetici, kızlarımızın geleceğine ışık tutarak, onlara rol model oluyor. Eğitimcilerimizin attığın küçük ama önemli bir adım, kız çocuklarımız ve toplumumuz adına çok büyük bir değişim doğurabilir. Bu nedenle Aydın Doğan Vakfı olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın değerli destekleriyle düzenlediğimiz bu eğitimleri çok önemsiyoruz. Bakanlığımıza desteklerinden dolayı tekrar teşekkür ederiz.”
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Eğitim Yöneticisi Nezir Ünsal ise yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak bu tür eğitim faaliyetlerinde sivil toplum kuruluşları, vakıf ve derneklerin göstermiş olduğu işbirliklerinin çok önemli olduğunu ifade etti. Ünsal, “Bütün sorunların kaynağı iletişim. Birbirimizi ne kadar iyi anlayabilirsek sorunlarla o kadar kolay başa çıkarız. Bu faaliyetin yöneticilere, öğrencilere ve okullara çok faydalı olacağına inanıyor, bu fırsatı sağladığı için Aydın Doğan Vakfı’na teşekkür ediyorum.” dedi.
Geçtiğimiz sene de eğitimde yer alan eğitimci ve yöneticiler ise öğrencilerle empati kurma noktasında çok önemli deneyimler kazandıklarına, eğitimlerin kattığı bilgi donanımı ve tecrübeye dikkat çekti; aldıkları eğitim sayesinde büyük bir sinerji oluştuğunu ve bu sinerjinin oluşturduğu gücü, okullarına döndüklerinde de hissettiklerini vurguladılar. Bu tür faaliyetlerin hem katılımcılara yeni bilgiler sağladığını hem de farklı branşlarda tecrübe kazandırdığını söyleyen eğitimciler, çok faydalı olduğuna inandıkları bu tip eğitimlerin sıklaşmasını dilediler.
Eğitime bu yıl Ağrı, Artvin, Denizli, Erzurum, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kars, Muğla, Muş, Nevşehir, Tekirdağ, Tokat, Van ve Yalova illerindeki kız yurtlarında yönetici ve öğretmen olan 68 eğitimci katıldı. Eğitimin ikinci gününde ise Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Pansiyonları ve Burslar Daire Başkanı Mustafa Kışan, pansiyon mevzuatı konusunda eğitim verdi, öğretmen ve idarecilerle güncel gelişmeleri paylaştı.