Tereyağını bir tencerede ısıtıp soğanları yağda kavurun.
Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Pirinçleri yıkayıp süzün ve tenceredeki soğanlara ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.
Pirinçleri bir fırın kabına aktarın.
Tavuğun haşlama suyunu süzüp pirinçlerin üzerine ekleyin.
Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verdiğiniz pilavı 10 dakika kadar fırınlayın.
Ardından tavukları da pirinçlerin üzerine dizip tepsiyi yeniden fırına verin.
Sıcaklığı 200 dereceye çıkarıp 20 dakika daha pişirin.
Tavuklar iyice kızaracak ancak pilav hafif sulu kalacak şekilde olmalı.
Bu nedenle pilav suyunu tamamen çekerse fırından almadan önce üzerine 1 kepçe kadar daha tavuk suyu gezdirebilirsiniz.
Üzerine bir tepsi kapattığınız pilavı 10 dakika dinlendirip demlendirin.GAVURDAĞI SALATASI TARİFİGavurdağı salatası malzemeler
4 adet büyük boy domates
1 adet büyük boy kuru soğan
4 adet orta boy yeşil sivri biber
2 adet orta boy salatalık
100 gram ceviz içi
1/2 demet maydanoz
6 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
1/4 çay kaşığı tuz
GAVURDAĞI SALATASI YAPILIŞI
Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın.
Bol suda yıkadığınız salatalıkları tercihen kabuklarını soymadan tavla zarı büyüklüğünde kesin.
Kuru soğanı domatesler ve diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde küçük küçük doğrayın.
Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri küçük küpler halinde kesin.
Salatanın olmazsa olmazı tüm malzemenin olabildiğince küçük doğranmış olması.
Maydanozu incecik kıydıktan sonra tüm malzemeyi derin bir salata kasesinde harmanlayın.
Salatanın sosu için; zeytinyağı, sumak, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata kasesine aktarın.
Sosu ile buluşturduğunuz salatayı derin bir servis tabağına alın.
Üzerini küçük parçalar halinde kırdığınız ceviz içi ile süsledikten sonra sulanmaması için bekletmeden servis edin.ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİŞerbetli irmik tatlısı malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1, 5 su bardağı irmik
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat ya da 1 paket kabartma tozu
Şerbeti irmik tatlısı şerbeti için :
3 su bardağı şeker
3, 5 su bardağı su
5-6 damla limon suyu
ŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞI
İlk olarak şerbeti hazırlayın.
Bu tarz tatlılarda şerbet ılık keki sıcak iken şerbeti dökülür.
Karıştırma kabına yumurtaları alın ve 2 dakika mikser ile çırpın.
Şekeri ilave edip 5 dakika daha çırpın ve diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.
Yağlanmış cam dikdörtgen tepsiye harcı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Fırından çıkan kek 3 dakika dinlendikten sonra ılık şerbeti sıcak kekin üzerine dökün ve çekmesini bekleyin.
Servis ederken üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.İrmik tatlısı kaç derecede pişer?170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakikada pişer.