- 6-7 gram tavuk baget
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 10 adet arpacık soğan
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 su bardağı su
- Bagetlerin derilerini isteğe bağlı ayırıp güzelce yıkayın. Bagetleri tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su koyun. Bagetler hafif yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tencereye yağı alın.
- Üzerine soğan ve sarımsağı alıp soteleyin. Havuçları uzun uzun doğrayın. Patatesleri de büyük küpler halinde doğrayıp havuçlarla birlikte tencereye ekleyin ve bir iki tur karıştırın.
- Bagetleri de tencerenin içerisine alıp üzerine tuz ve karabiberi ekleyin.
- Sebzelerin ve tavuk etinin üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler ve tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin.
- Son olarak bir kase içerisinde limon suyu, un ve suyu karıştırın. Yemeğin suyundan bir kepçe alın ve sosun içine dökün hızlıca karıştırın ve ılımasını sağlayın.
- Terbiyeyi yemeğin içine ekleyin ve güzelce karıştırın. Yemeği 1-2 dk. daha pişirmeye devam edin.
- Piştikten sonra maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 adetkuru soğan
- 1 tutamtuz
- 2 dişsarımsak
- 1 avuçkarnabahar
- 1 tutamzerdeçal
- 1 tutamtoz kırmızı biber
- 1 tutamköri
- 1/2 su bardağırendelenmiş domates
- 1 kase nohut(konserve) (yıkanmış)
- 1,5 su bardağıpirinç
- 4 su bardağısu
- 1 çay kaşığı tuz
- Nohut yemeği için ufak bir tencereye yağı koyun ve altını orta ateşte açın. Tencereye orta büyüklükte küp doğranmış soğanları ve tuzu atıp kavurmaya başlayın.
- Bu esnada pilav için pirinçleri soğuk suda yıkayın ve süzün. Ayrı bir tencerede pilavın suyunu kaynatın ve tuzunu ekleyin.
- Nohut için kavurduğunuz soğanlar yumuşamaya başladığında tencereye hafifçe ezdiğiniz sarımsakları ve ufak parçalar halinde doğradığınız karnabaharları da ekleyin ve orta ateşte kavurmaya devam edin.
- Eş zamanlı olarak yanda kaynayan tuzlu suya süzülmüş pirinçleri salın ve yapışmaması için birkaç kez karıştırın, ocağın altını kısıp pişmeye bırakın.
- Kavrulan sebzelere baharatları da ekleyin, kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından domates püresini de ekleyip bir iki kez kavurduktan sonra nohutları ekleyin.
- Nohutları ekledikten sonra yanda pişmekte olan pirinçlerin suyundan azar azar nohut yemeğine ekleyin ve hafifçe koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin.
- Pirinçleri kontrol edin, yumuşadıktan sonra süzün ve servise hazır hale getirin. Nohut yemeğinin sosu koyulaştıktan sonra pilavla birlikte servis edin. Afiyet olsun.
- 1 adet brokoli
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Tencereye zeytinyağını alın ve ince ince doğradığınız kuru soğanları pembeleşene dek kavurun.
- Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayın ve tencereye alıp bir kaç kez kavurun.
- Daha sonra içerisine salçayı ve baharatları ilave edin.
- Üstlerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edin ve yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
- Yıkayıp küçük küçük doğradığınız brokolileri de tencereye alın, kapağını kapatın ve kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana dek yaklaşık 10 dakika daha pişirmeye devam edin.
- Sıcak olarak servis edin.
- 1 adet soğan
- 3 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2,5 – 3 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Patatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayıp biraz suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın ve tencerede kızdırdığınız yağın üzerine ekleyip kavurun.
- Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Daha sonra suyunu süzdüğünüz patatesleri yemeğe ekleyip üzerine suyu ekleyip pişirmeye başlayın.
- Patatesleriniz yumuşayınca yemeğiniz hazır demektir.
- Afiyet olsun!
- 500 gram Brüksel lahanası
- 1 yemek kaşığıbiber salçası
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 adet limonun suyu
- 1,5 su bardağı su
- Lahanaları güzelce yıkayıp ortadan ikiye bölün. Havucu da yuvarlak bir şekilde doğrayın. Soğanları da küp küp doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağının yarısını, salça ve soğanları alın. Soğanların rengi hafif değişince havuçları ilave edin. Birkaç dakika kadar kavurun.
- Ardından lahanaları ilave edin. Biraz karıştırın ve birkaç dakika kadar soteleyin. Ardından üzerine suyunu ilave edin. 10 dakika kadar pişirin.
- Ardından pirinçleri, limon suyu, tuz, karabiber ve suyu ilave ederek pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Lahana ve havuçlar da pişince ocaktan alın.
- Biraz dinlendirdikten sonra üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Servis edin. Afiyetler olsun!