Lezzet

Çalışanlar İçin Kısa Sürede Kolayca Hazırlanan 5 Sulu Yemek Tarifi

TAVUK HAŞLAMA TAVUK HAŞLAMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
  • 6-7 gram tavuk baget
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 10 adet arpacık soğan
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
TERBİYESİ İÇİN:
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı su
TAVUK HAŞLAMA TARİFİ NASIL YAPILIR?
  1. Bagetlerin derilerini isteğe bağlı ayırıp güzelce yıkayın. Bagetleri tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su koyun. Bagetler hafif yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tencereye yağı alın.
  2. Üzerine soğan ve sarımsağı alıp soteleyin. Havuçları uzun uzun doğrayın. Patatesleri de büyük küpler halinde doğrayıp havuçlarla birlikte tencereye ekleyin ve bir iki tur karıştırın.
  3. Bagetleri de tencerenin içerisine alıp üzerine tuz ve karabiberi ekleyin.
  4. Sebzelerin ve tavuk etinin üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler ve tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin.
  5. Son olarak bir kase içerisinde limon suyu, un ve suyu karıştırın. Yemeğin suyundan bir kepçe alın ve sosun içine dökün hızlıca karıştırın ve ılımasını sağlayın.
  6. Terbiyeyi yemeğin içine ekleyin ve güzelce karıştırın. Yemeği 1-2 dk. daha pişirmeye devam edin.
  7. Piştikten sonra maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
KARNABAHARLI NOHUT VE SADE PİLAV TARİFİKARNABAHARLI NOHUT VE SADE PİLAV TARİFİ İÇİN MALZEMELERKARNABAHARLI NOHUT İÇİN:
  • 3 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 adetkuru soğan
  • 1 tutamtuz
  • 2 dişsarımsak
  • 1 avuçkarnabahar
  • 1 tutamzerdeçal
  • 1 tutamtoz kırmızı biber
  • 1 tutamköri
  • 1/2 su bardağırendelenmiş domates
  • 1 kase nohut(konserve) (yıkanmış)
PİLAV İÇİN:
  • 1,5 su bardağıpirinç
  • 4 su bardağısu
  • 1 çay kaşığı tuz
KARNABAHARLI NOHUT VE SADE PİLAV NASIL YAPILIR?
  1. Nohut yemeği için ufak bir tencereye yağı koyun ve altını orta ateşte açın. Tencereye orta büyüklükte küp doğranmış soğanları ve tuzu atıp kavurmaya başlayın.
  2. Bu esnada pilav için pirinçleri soğuk suda yıkayın ve süzün. Ayrı bir tencerede pilavın suyunu kaynatın ve tuzunu ekleyin.
  3. Nohut için kavurduğunuz soğanlar yumuşamaya başladığında tencereye hafifçe ezdiğiniz sarımsakları ve ufak parçalar halinde doğradığınız karnabaharları da ekleyin ve orta ateşte kavurmaya devam edin.
  4. Eş zamanlı olarak yanda kaynayan tuzlu suya süzülmüş pirinçleri salın ve yapışmaması için birkaç kez karıştırın, ocağın altını kısıp pişmeye bırakın.
  5. Kavrulan sebzelere baharatları da ekleyin, kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından domates püresini de ekleyip bir iki kez kavurduktan sonra nohutları ekleyin.
  6. Nohutları ekledikten sonra yanda pişmekte olan pirinçlerin suyundan azar azar nohut yemeğine ekleyin ve hafifçe koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin.
  7. Pirinçleri kontrol edin, yumuşadıktan sonra süzün ve servise hazır hale getirin. Nohut yemeğinin sosu koyulaştıktan sonra pilavla birlikte servis edin. Afiyet olsun.
BROKOLİ YEMEĞİ BROKOLİ YEMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
  • 1 adet brokoli
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
BROKOLİ YEMEĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
  1. Tencereye zeytinyağını alın ve ince ince doğradığınız kuru soğanları pembeleşene dek kavurun.
  2. Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayın ve tencereye alıp bir kaç kez kavurun.
  3. Daha sonra içerisine salçayı ve baharatları ilave edin.
  4. Üstlerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edin ve yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
  5. Yıkayıp küçük küçük doğradığınız brokolileri de tencereye alın, kapağını kapatın ve kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana dek yaklaşık 10 dakika daha pişirmeye devam edin.
  6. Sıcak olarak servis edin.
SULU PATATES YEMEĞİ SULU PATATES YEMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
  • 1 adet soğan
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 – 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
SULU PATATES YEMEĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
  1. Patatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayıp biraz suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın ve tencerede kızdırdığınız yağın üzerine ekleyip kavurun.
  2. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Daha sonra suyunu süzdüğünüz patatesleri yemeğe ekleyip üzerine suyu ekleyip pişirmeye başlayın.
  4. Patatesleriniz yumuşayınca yemeğiniz hazır demektir.
  5. Afiyet olsun!
PİRİNÇLİ BRÜKSEL LAHANASI YEMEĞİ TARİFİPİRİNÇLİ BRÜKSEL LAHANASI YEMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
  • 500 gram Brüksel lahanası
  • 1 yemek kaşığıbiber salçası
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1,5 su bardağı su
PİRİNÇLİ BRÜKSEL LAHANASI YEMEĞİ NASIL YAPILIR?
  1. Lahanaları güzelce yıkayıp ortadan ikiye bölün. Havucu da yuvarlak bir şekilde doğrayın. Soğanları da küp küp doğrayın.
  2. Bir tencereye zeytinyağının yarısını, salça ve soğanları alın. Soğanların rengi hafif değişince havuçları ilave edin. Birkaç dakika kadar kavurun.
  3. Ardından lahanaları ilave edin. Biraz karıştırın ve birkaç dakika kadar soteleyin. Ardından üzerine suyunu ilave edin. 10 dakika kadar pişirin.
  4. Ardından pirinçleri, limon suyu, tuz, karabiber ve suyu ilave ederek pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Lahana ve havuçlar da pişince ocaktan alın.
  5. Biraz dinlendirdikten sonra üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Servis edin. Afiyetler olsun!