Meyveli Yoğurt Kasesi

Malzemeler

- 1 su bardağı doğal yoğurt

- 1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)

- 1/2 muz (dilimlenmiş)

- 1/4 su bardağı yaban mersini

- Birkaç ceviz veya badem

Nasıl Yapılır?

Yoğurdu bir kaseye alın ve üzerine bal ekleyin (isteğe bağlı). Dilimlenmiş muz ve yaban mersinini ekleyin. Üstüne ceviz veya badem serpin. Karıştırarak servis edin. Yoğurt, probiyotikler ve kalsiyum açısından zengin, meyveler ise doğal şeker ve vitamin kaynağı olduğundan besleyici öğününüz hazır!

Sebzeli Humuslu Kraker

Malzemeler

- 1 su bardağı haşlanmış nohut

- 1/4 su bardağı zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı tahin

- 1 diş sarımsak

- 1 tatlı kaşığı limon suyu

- Tuz, karabiber

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler

- Sebzeler (havuç, salatalık, kereviz vb.)

- Tam buğday kraker veya tortilla cipsi

Nasıl Yapılır?

Humus için, nohut, zeytinyağı, tahin, sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiberi bir mutfak robotuna koyun ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. Sebzeleri parmak boyutunda doğrayın. Krakerler veya cipslerle birlikte sebzeleri humusla servis edin. Humus protein ve sağlıklı yağlar açısından zengindir. Sebzeler ise lif, vitamin ve mineral kaynağıdır.

Avokadolu Tam Buğday Tostu

Malzemeler

- 1 avokado

- 2 dilim tam buğday ekmeği

- Tuz, karabiber

- Limon suyu

- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

Avokadoyu soyup ezerek bir kaba alın. Üzerine tuz, karabiber ve limon suyu ekleyin. Tam buğday ekmeklerini kızartın ve üzerine avokado karışımını sürün. Tostu bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile süsleyin. Avokado, sağlıklı yağlar ve vitaminler içerir. Tam buğday ekmeği ise lif açısından zengindir

Çilekli ve Bademli Enerji Topları

Malzemeler

- 1/2 su bardağı yulaf

- 1/4 su bardağı badem (dövülmüş)

- 1/4 su bardağı kuru üzüm veya kuru çilek

- 1 yemek kaşığı bal

- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Karışımdan küçük toplar yapın. Buzdolabında 1-2 saat soğutun. Bu atıştırmalık, enerji verici yulaf, sağlıklı yağlar içeren badem ve protein açısından zengin fıstık ezmesi ile mükemmel bir seçenek.