Evinizde temel malzemeleri ve teknikleriyle nasıl dondurma yapabileceğinizi anlatıyoruz. "Su, şeker bazı ve krema, yumurta bazı nasıl hazırlanır?", "Meyveler nasıl hazırlanır ? Meyve miktarı ve baz miktarı nasıl ölçülür?", "Hangi aşamaları takip etmek gerekir?" gibi bir çok sorunun yanıtını bu vlog içinde bulabilirsiniz. Hem de Hiçbir katkı maddesi kullanmadan derin dondurucularınızı yazın en sıcak günlerine girerken tatlı sürprizlerle doldurmuş olacaksınız.

EV YAPIMI 5 FARKLI DONDURMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

SU VE ŞEKER BAZI İÇİN:

  • 250 gram toz şeker
  • 250 ml. su

KREMA VE YUMURTA BAZI İÇİN:

  • 250 gram krema
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 300 ml. süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker

KAHVELİ GRANİTA İÇİN:

  • 1 su bardağı filtre kahve
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

KAVUNLU SORBE İÇİN:

  • 1/2 adet kavun
  • 1/4 adet limon suyu
  • 200 ml. su ve şeker bazı
lkjlhklhl-001.jpg

LİMONLU NANELİ DONDURMA İÇİN:

  • 1 su bardağı krema ve yumurta bazı
  • 2 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu
  • 10 adet nane yaprağı

ŞEFTALİLİ YOĞURTLU DONDURMA:

  • 3 adet şeftali
  • 100 gram yoğurt
  • 100 ml. su ve şeker bazı
  • 1/8 adet limonun suyu

BİSKÜVİLİ REÇELLİ DONDURMA İÇİN:

  • 1 su bardağı krema ve yumurta bazı
  • 5 adet kakaolu kremalı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı çilek reçeli

jkgjkjk-002.jpg

EV YAPIMI 5 FARKLI DONDURMA TARİFİ NASIL YAPILIR?

SU VE ŞEKER BAZI İÇİN:

  1. Su ve şekeri kaynatın ya da şekeri kaynar su ile karıştırın. Karışımı önce oda sıcaklığına getirin ardından buzdolabında tamamen soğuyana kadar bekletin.
  2. Karışımı ağzı kapalı bir şekilde bir hafta boyunca dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

KREMA VE YUMURTA BAZI İÇİN:

  1. Süt ve kremayı kaynatın. Bu esnada şeker ve yumurta sarılarını çırparak köpürtün. Yumurtalara azar azar sıcak karışımdan ekleyin ve sıcaklığı dengeleyin. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte hafif kalınlaşana kadar pişirin.
  2. Pişen kremayı buzdolabına uygun bir kaba süzgeç yardımı ile süzün. Önce oda sıcaklığına gelen karışımı buzdolabında soğutun.
  3. Karışımı ağzı kapalı şekilde üç gün boyunca dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

ev-yapimi-dondurma-tarifi-002.jpg

KAHVELİ GRANİTA İÇİN:

  1. Sıcak kahvede şekeri çözdürün. Önce oda sıcaklığında ardından da buzdolabında soğuttuğunuz kahveyi derin dondurucuya ağzı kapalı bir şekilde koyun.
  2. Her iki saatte bir karışımı çatal yardımı ile havalandırın.
  3. Tamamen donup hazır hale geldiğinde servis etmeden önce çatal ile kazıyarak buz kristalleri halinde servis edin.
  4. Granitanızı dilerseniz soğuk süt ile birleştirerek serinletici bir içecek de yapabilirsiniz.

KAVUNLU SORBE İÇİN:

  1. Kavunları orta boy parçalara bölün ve çekirdeklerinin de suyunu ekleyip derin dondurucuda 3 saat bekletin.
  2. Kavunları limon suyu ve şerbetle mutfak robotu ya da blenderden geçirin. Karışımı derin dondurucuda bekletin. Her üç saatte bir çırpma teli ya da blender ile havalandırın. İşleme karışım sertleşene kadar devam edin.
  3. Sorbe hazır olunca servis etmeden 15 dk. Önce oda sıcaklığında bekletirseniz kıvamı çok daha güzel olacaktır.

ŞEFTALİLİ YOĞURTLU DONDURMA:

  1. Şeftalileri soyup çekirdeklerini ayırdıktan sonra ufak parçalara ayırıp 3 saat kadar derin dondurucuda bekletin. Geri kalan tüm malzeme ile birlikte şeftalileri blenderden pürüzsüz olana kadar geçirin.
  2. Karışımı derin dondurucuya kaldırın ve her üç saatte bir spatula yardımı ile kenarlardan ortaya doğru karıştırın. Bu işlemi tamamen koyulaşana kadar yaklaşık 3-4 defa tekrarlayın.
  3. Dondurma hazır olunca servis etmeden 15 dakika önce oda sıcaklığında bekletirseniz kıvamı çok daha güzel olacaktır.
dondurma1.jpg

LİMONLU NANELİ DONDURMA İÇİN:

  1. Bütün malzemeleri blenderden geçirin ve derin dondurucuya kaldırın. Karışımı her iki saatte bir spatula yardımı ile kenarlardan ortaya doğru karıştırın. Bu işlemi 3-4 defa karışım sertleşene kadar yapın.
  2. Dondurma hazır olunca servis etmeden 15 dakika önce oda sıcaklığında bekletirseniz kıvamı çok daha güzel olacaktır.

BİSKÜVİLİ REÇELLİ DONDURMA İÇİN:

  1. Soğuk bazı derin dondurucuya alın ve her iki saatte bir kenarlardan ortaya doğru spatula ile karıştırın.
  2. Dondurmayı son aşamaya getirdiğinizde kırılmış bisküvileri ve reçeli ekleyip son kez karıştırın.
  3. Dondurma hazır olunca servis etmeden 15 dakika önce oda sıcaklığında bekletirseniz kıvamı çok daha güzel olacaktır.