KUMPİR TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER 2 adet büyük boy patates2 yemek kaşığı tereyağı3/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri1çay bardağı haşlanmış mısır1/2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış zeytin4-5 adet kornişon turşu2 yemek kaşığı mayonez2 yemek kaşığı ketçap1/4 çay kaşığı tuzKUMPİR TARİFİNİN PÜF NOKTASIBüyük boy, düzgün ve belirli bir kalınlıkta olan patatesleri seçmiş olmanız önemli. Fırından çıkan patateslerin orta kısmını açtıktan sonra vakit kaybetmeden tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniriyle patatesin iç kısmını ezmelisiniz.ghgggiiii.jpegPİŞİRME ÖNERİSİFansız programda fırını çalıştırırsanız patateslerin içinin nemli kalmasına yardımcı olursunuz.whatsapp-image-2022-08-16-at-15-39-07.jpegKUMPİR TARİFİ Patatesi güzelce yıkayıp kağıt havluyla kurulayın ve iyice kurumasını bekleyin. Kuruyan patatesin üzerini önce bir fırın kağıdı ile sarın.Daha sonra üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden 200 derece ısıttığınız fırının tabanına patatesi yerleştirin. Ters çevirdiğiniz bir tepsiyi çok az aralık kalacak şekilde üzerine kapatın. Bu şekilde yaklaşık 90 dakika pişirin.Fırından çıkardığınız patatesi ortadan dikey şekilde kesin ve arzu ettiğiniz kadar tereyağı ilave edin.Kaşar peyniri ile orta kısımlarını ezin.Daha sonra kumpirlerinizi bir tabağa alın ve üzerine dileğiniz malzemeleri ekleyin.Damak tadınıza göre en üste mayonez, ketçap da ekleyebilirsiniz.Afiyet Olsun...