- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 dal pırasa
- 1/2 adet soğan
- 3 su bardağı tavuk suyu (dilerseniz et suyu da kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yaprak taze fesleğen
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz (eğer tavuk suyunuz tuzlu ise, tuz ilave ederken dikkatli olun)

- Havucun ve patatesin kabuklarını soyup iyice yıkayın.
- Havuç ve patatesi iri iri doğrayın.
- Pırasaları da iyice yıkayın ve ince ince dilimleyin.
- Tereyağını ve zeytinyağını eritin. Soğanları ve pırasayı kavurun.
- Havuç ve patatesleri de ekleyip 4-5 dakika soğanlarla beraber kavurun. Bu aşamada tuz ve karabiberleri ekleyin.
- Tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte havuç ve patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Taze fesleğenleri doğrayın ve pişmiş çorbanıza ilave edin.