3 su bardağı tavuk suyu (dilerseniz et suyu da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yaprak taze fesleğen
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı tuz (eğer tavuk suyunuz tuzlu ise, tuz ilave ederken dikkatli olun)
Kış Sebzeli Çorba Tarifinin Püf NoktasıSebzeleri önceden kavurmak çorbanın lezzetinin daha yoğun olmasına yardımcı olacaktır.Kış Sebzeli Çorba Tarifinin Pişirme ÖnerisiEğer daha sulu bir çorba isterseniz sıcak su miktarını artırabilirsiniz.Kış Sebzeli Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
Havucun ve patatesin kabuklarını soyup iyice yıkayın.
Havuç ve patatesi iri iri doğrayın.
Pırasaları da iyice yıkayın ve ince ince dilimleyin.
Tereyağını ve zeytinyağını eritin. Soğanları ve pırasayı kavurun.
Havuç ve patatesleri de ekleyip 4-5 dakika soğanlarla beraber kavurun. Bu aşamada tuz ve karabiberleri ekleyin.
Tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte havuç ve patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Taze fesleğenleri doğrayın ve pişmiş çorbanıza ilave edin.