Lezzet

İftar Menülerinin Değişmeyen Lezzeti Gül Böreği Tarifi!

Börek tarifleri en çok iftar menülerinde ikramlık olarak araştırılıyor. Sofrasında börek çeşidi eksik olanlar kolay, pratik ve lezzetli tariflere bakıyor. Gül böreği de iftar sofralarında eksik olmayan lezzetlerden. İşte mutfağınızdaki basit malzemelerle yapacağınız gül böreği tarifi ..

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

4 adet yufka

İÇ HARCI İÇİN

6 adet patates

2 adet soğan

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

Sıvı yağ

Tuz

Nane

Karabiber

Pul biber

YUFKA İÇİNE:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay bardağı süt

ÜZERİNE SERPMEK İÇİN

Susam

Çörek otu

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ YAPILIŞI

İftar menülerinde gül böreği oldukça pratik. Önce patateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın önce haşlayın sonra suyunu süzüp içerisine baharatları ekleyin.

Soğanları yemeklik doğrayın onları biraz soteledikten sonra patatese ilave ederek karıştırın.

1 adet yufkayı 4 tane üçgen olacak şekilde bölün ve oluşturduğunuz üçgen parçayı alıp üzerine kaşıkla sıvı yağ ve süt karıştırıp serpiştirin.

Yufkanın geniş kısmına harçtan koyup uzunlamasına yaydırın rulo şeklinde sararak, kenarından döndürüp gül şekli verin.

Yufkalar bitene kadar, aynı işleme devam edin.

Üzerine yağ ve süt karışımından sürün, ardından susam serptikten sonra yağlanmış tepsiye gül böreklerini yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Börek çeşidi iftara hazır. Afiyet olsun