"Keşke Her Gün Birinin Doğum Gününü Kutlasak" Dedirten 3 Yaş Pasta Tarifi
Mutfağınızdaki basit malzemelerle kısa sürede, bu pastaları yapmak mümkün...HER ANINIZI MUTLU KILMAYA GELDİ: PORTAKALLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİPORTAKALLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
100 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
150 gram bitter çikolata (yüzde 60 kakao içeren)
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
DOLGU KREMASI İÇİN:
350 gram sütlü çikolata
5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1/3 paket krema
ISLATMAK İÇİN:
1/2 çay bardağı ılık süt
PORTAKALLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ NASIL YAPILIR?
KEKİ İÇİN:
Şeker ve tereyağını bir kabın içerisine alın. Orta devirde mikser yardımıyla kremamsı bir kıvam alana kadar çırpmaya başlayın.
Ardından içerisine tek tek yumurtayı kırın. Her kırdığınız yumurtanın ardından çırpma işlemine devam edin.
Ardından bu karışımın içerisine sütü ve sıvı yağı ilave edip güzelce karıştırın.
Çikolatayı benmari usulü eritin, oda sıcaklığında bir miktar dinlendirip hafifçe ılıttıktan sonra karışıma ekleyin ve çırpın.
Unu eleyerek kontrollü bir biçimde karışıma ilave edin. Bu aşamada azar azar un ilave edip, spatula yardımıyla karıştırmanızı öneriyoruz. Böylelikle un miktarının fazla ya da az gelmesini önlemiş olursunuz.
Tüm malzemeleri spatula yardımıyla alttan üste doğru yedirerek, un kırıntısı kalmayana kadar karıştırın.
Kakao, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve kabartma tozunu ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra, yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kelepçeli bir kalıba kek harcınızı aktarın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdandan yardım alın.
Pişince çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
DOLGUSU İÇİN:
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
Bir kabın içinde tereyağını kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
İçerisine kremayı da ilave edip birkaç dakika daha çırpın.
Ardından eritilmiş çikolatayı azar azar içerisine ilave ederek çırpma işlemine devam edin.
Son olarak pudra şekeri ve kakaoyu da ekleyerek birkaç dakika daha çırpın. Hazırladığınız dolgu kremasını streç film ile sararak dolapta 15 dakika kadar dinlendirin.
BİRLEŞTİRME AŞAMASI İÇİN:
Pişen ve dinlenen kekinizi ip ya da bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölün.
Her iki parçayı da ılık sütü kaşık kaşık dökerek hafifçe ıslatın.
Ardından orta boy bir tabağa kekin tabanını oturtun.
Üzerine dolgu kremasını sürün.
Diğer parçayı da oturttuktan sonra dolgu kremasını spatula yardımıyla kaplayın.
Üzerini portakal kabuğu rendesiyle süsledikten sonra buzdolabında yaklaşık 3 saat kadar, vaktiniz varsa 1 gece dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis edin.
KIRMZI MEYVE AŞKINA: FRAMBUAZLI PASTA TARİFİFRAMBUAZLI PASTA TARİFİ İÇİN MALZEMELERKREMASI İÇİN:
500 ml süt
1/2 adet vanilya çubuğu
4 adet yumurta sarısı
100 gram toz şeker
50 gram un
40 gram mısır nişastası
80 gram beyaz çikolata
PANDİSPANYA İÇİN:
5 adet yumurta
3 su bardağı un
2,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
DİĞER MALZEMELER:
200 gram frambuaz (pastayı süslemek için)
1 paket krema (kremayı çırpmak için)
FRAMBUAZLI PASTA TARİFİ NASIL YAPILIR?
PANDİSPANYANIN HAZIRLANIŞI
Fırını 170 dereceye ayarlayın.
Yumurta ve şekeri yaklaşık 10 dakika çırpın.
Unu, kabartma tozu ve vanilini bir kaba eleyin ve çırparak kabarttığınız karışıma 3 seferde ilave edin. Bu işlem sırasında spatula kullanın.
18 cm'lik kelepçeli kalıba kek harcını dökün ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
KREMANIN HAZIRLANIŞI:
Sütü bir tencereye koyun.
Vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölün ve vanilya tanelerini sütle karıştırın.
Yumurta sarıları ve şekeri hafif çırpın, un ve nişastayı ekleyip yoğun bir kıvam elde edin.
Bir taşım kaynayan sütünüzden 1 kepçe alın ve unlu, nişastalı karışıma ekleyin. 2-3 kepçe kadar ekleyip o karışımı sulandırın ve ısısını dengeleyin.
En son tencerede kalan süte, sulandırılmış karışımı ilave edin ve çırpma teliyle hızlıca çırpın.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve beyaz çikolatayı ilave edip eritin ve soğumaya bırakın.
PASTANIN HAZIRLANIŞI:
Soğuyan pandispanyayı kelepçeli karışımdan bıçak yardımıyla dikkatlice keserek çıkartın.
Tırtıklı ekmek bıçağıyla ortadan kesin ve kabaran kısmı da traşlayarak düzgün bir görüntü elde edin.