KREMASIZ DA OLUR: SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI TARİFİ
SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER- 300 gram mantar
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı su
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
- Öncelikle mantarları ince ince kesin.
- Yağsız tencerede mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanları küp küp doğrayın, yağınızı da tencereye ekleyip mantar ve soğanı kavurun.
- Unu da ilave edin ve mis gibi un kokusu çıkana kadar. Yaklaşık bir litre kaynamış suyu ekleyin ve durmadan karıştırın. Göz göz kaynamaya başlayınca sütü ilave ederek altını iyice kısın.
- Baharatları bu aşamada ekleyin. Afiyet olsun.
- 600 gram dana kuşbaşı eti
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 150 gram arpacık soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
- 2 adet havuç (küp doğranmış)
- 2 çay bardağı bezelye
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1çay kaşığı karabiber
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
BUĞU KEBABI TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Bir tencere veya düdüklüde etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
- Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanı kavurun.
- Üzerine kapya biber, patates ve havuçları da koyup kavurmaya devam edin.
- Yumuşayan etleri, bezelyeyi, sarımsağı, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2 su bardağı et suyunu tencereye aktarın.
- Bu şekilde suyunu yarısına çekene kadar pişirin.
- Pişen kebabı bir fırın kabına aktarın.
- Üzerine beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri de yayın.
- 190 derecede 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
- 1/2su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı iri bulgur (tercihen Başbaşı cinsi)
- 2 su bardağı sıcak su (pilav için)
- 1yemek kaşığı tereyağı
- 1/2tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet küçük boy soğan (tercihe mor soğan veya tatlı soğan)
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yeşil mercimekleri haşlayın, suyunu süzün, kenara alın.
- Bulguru tereyağında 2 dakika kadar kavurun ve sıcak suyu ve tuzunu da ekleyip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Başbaşı buğday yaklaşık 35-45 dakika kısık ateşte pişecektir.
- Suyunu çekmesine yakın mercimekleri de içine atın ve şöyle bir çevirin. Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın.
- Arzuya göre pilavı servis ederken üzerine koyabileceğiniz sote soğanları hazırlamak için soğanları piyazlık doğrayın ve zeytinyağıyla birlikte tavaya alın.
- Soğanlar yumuşayınca kırmızı toz biberi ve nar ekşisini de ekleyin, karıştırıp hafifçe karamelize olunca altını kapatın.
- Bir porsiyonluk küçük bir kasenin içine pilavdan doldurun ve iyice bastırın. Bir tabağa ters çevirin, üzerine de soğanlardan ekledikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
- 9 adet baklavalık yufka
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı vişne(dondurulmuş)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri(arzuya göre)
VİŞNELİ SÜT TURTASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Baklavalık yufkaların üzerine eritilmiş tereyağını bir fırça yardımıyla sürün.
- Dondurulmuş vişneleri yufkanın uç kısmına bir sıra halinde koyun.
- Sıkıca rulo halinde sarın ve içten dışa doğru salyangoz şekli vererek sarın.
- Tabanına yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tabına ruloları yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayardaki fırında 20 dakika pişirin.
- Derin bir kasede yumurta ve toz şekeri güzelce çırpın.
- Ardından süt ve pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin.
- Fırından çıkardığınız hamurların üzerine hazırlamış olduğunuz sos karışımını dökün.
- 180 derece alt üst ayardaki fırında 15 dakika daha pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine dilerseniz pudra şekeri serpiştirin. Afiyet olsun!