KREMASIZ DA OLUR: SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI TARİFİ

y1-001.jpg

SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
  • 300 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı su
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
  1. Öncelikle mantarları ince ince kesin.
  2. Yağsız tencerede mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanları küp küp doğrayın, yağınızı da tencereye ekleyip mantar ve soğanı kavurun.
  3. Unu da ilave edin ve mis gibi un kokusu çıkana kadar. Yaklaşık bir litre kaynamış suyu ekleyin ve durmadan karıştırın. Göz göz kaynamaya başlayınca sütü ilave ederek altını iyice kısın.
  4. Baharatları bu aşamada ekleyin. Afiyet olsun.
TENCEREDEN FIRINA: BUĞU KEBABI TARİFİy2-001.jpg BUĞU KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
  • 600 gram dana kuşbaşı eti
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 150 gram arpacık soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
  • 2 adet havuç (küp doğranmış)
  • 2 çay bardağı bezelye
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1çay kaşığı karabiber
ÜZERİ İÇİN;
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

BUĞU KEBABI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Bir tencere veya düdüklüde etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
  2. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanı kavurun.
  3. Üzerine kapya biber, patates ve havuçları da koyup kavurmaya devam edin.
  4. Yumuşayan etleri, bezelyeyi, sarımsağı, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2 su bardağı et suyunu tencereye aktarın.
  5. Bu şekilde suyunu yarısına çekene kadar pişirin.
  6. Pişen kebabı bir fırın kabına aktarın.
  7. Üzerine beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri de yayın.
  8. 190 derecede 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
TABAK TABAK YENİR: MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI TARİFİy3-001.jpgMERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ İÇİN MALZEMELERPİLAVI İÇİN:
  • 1/2su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı iri bulgur (tercihen Başbaşı cinsi)
  • 2 su bardağı sıcak su (pilav için)
  • 1yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN;
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet küçük boy soğan (tercihe mor soğan veya tatlı soğan)
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ NASIL YAPILIR?
  1. Yeşil mercimekleri haşlayın, suyunu süzün, kenara alın.
  2. Bulguru tereyağında 2 dakika kadar kavurun ve sıcak suyu ve tuzunu da ekleyip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Başbaşı buğday yaklaşık 35-45 dakika kısık ateşte pişecektir.
  3. Suyunu çekmesine yakın mercimekleri de içine atın ve şöyle bir çevirin. Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın.
  4. Arzuya göre pilavı servis ederken üzerine koyabileceğiniz sote soğanları hazırlamak için soğanları piyazlık doğrayın ve zeytinyağıyla birlikte tavaya alın.
  5. Soğanlar yumuşayınca kırmızı toz biberi ve nar ekşisini de ekleyin, karıştırıp hafifçe karamelize olunca altını kapatın.
  6. Bir porsiyonluk küçük bir kasenin içine pilavdan doldurun ve iyice bastırın. Bir tabağa ters çevirin, üzerine de soğanlardan ekledikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
MEYVESİ İÇİNDE SAKLI: VİŞNELİ SÜT TURTASI TARİFİy4-001.jpgVİŞNELİ SÜT TURTASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
  • 9 adet baklavalık yufka
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı vişne(dondurulmuş)
ÜZERİ İÇİN;
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri(arzuya göre)

VİŞNELİ SÜT TURTASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Baklavalık yufkaların üzerine eritilmiş tereyağını bir fırça yardımıyla sürün.
  2. Dondurulmuş vişneleri yufkanın uç kısmına bir sıra halinde koyun.
  3. Sıkıca rulo halinde sarın ve içten dışa doğru salyangoz şekli vererek sarın.
  4. Tabanına yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tabına ruloları yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayardaki fırında 20 dakika pişirin.
  6. Derin bir kasede yumurta ve toz şekeri güzelce çırpın.
  7. Ardından süt ve pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin.
  8. Fırından çıkardığınız hamurların üzerine hazırlamış olduğunuz sos karışımını dökün.
  9. 180 derece alt üst ayardaki fırında 15 dakika daha pişirin.
  10. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine dilerseniz pudra şekeri serpiştirin. Afiyet olsun!