Yağsız tencerede mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanları küp küp doğrayın, yağınızı da tencereye ekleyip mantar ve soğanı kavurun.
Unu da ilave edin ve mis gibi un kokusu çıkana kadar. Yaklaşık bir litre kaynamış suyu ekleyin ve durmadan karıştırın. Göz göz kaynamaya başlayınca sütü ilave ederek altını iyice kısın.
2 adet küçük boy soğan (tercihe mor soğan veya tatlı soğan)
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Yeşil mercimekleri haşlayın, suyunu süzün, kenara alın.
Bulguru tereyağında 2 dakika kadar kavurun ve sıcak suyu ve tuzunu da ekleyip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Başbaşı buğday yaklaşık 35-45 dakika kısık ateşte pişecektir.
Suyunu çekmesine yakın mercimekleri de içine atın ve şöyle bir çevirin. Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın.
Arzuya göre pilavı servis ederken üzerine koyabileceğiniz sote soğanları hazırlamak için soğanları piyazlık doğrayın ve zeytinyağıyla birlikte tavaya alın.
Soğanlar yumuşayınca kırmızı toz biberi ve nar ekşisini de ekleyin, karıştırıp hafifçe karamelize olunca altını kapatın.
Bir porsiyonluk küçük bir kasenin içine pilavdan doldurun ve iyice bastırın. Bir tabağa ters çevirin, üzerine de soğanlardan ekledikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
MEYVESİ İÇİNDE SAKLI: VİŞNELİ SÜT TURTASI TARİFİVİŞNELİ SÜT TURTASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
9 adet baklavalık yufka
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
3 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağı vişne(dondurulmuş)
ÜZERİ İÇİN;
1 yemek kaşığıpudra şekeri(arzuya göre)
VİŞNELİ SÜT TURTASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Baklavalık yufkaların üzerine eritilmiş tereyağını bir fırça yardımıyla sürün.
Dondurulmuş vişneleri yufkanın uç kısmına bir sıra halinde koyun.
Sıkıca rulo halinde sarın ve içten dışa doğru salyangoz şekli vererek sarın.