- Hayvansal proteinler: Dana, kuzu, koyun eti ve bazı balıklar (morina, ringa, orkinos)
- Süt ürünleri: Tereyağı, beyaz peynir, mozzarella ve keçi peyniri, soya sütü
- Kuru yemişler: Ceviz, fındık, badem ve kabak çekirdeği
- Bakliyatlar: Barbunya, adzuki fasulyesi, börülce vb.
- Tahıllar: Glüten genel olarak önerilmese de bazı insanlar arpa, çavdar, Essene ve Ezekiel ekmeği gibi ürünleri tolere edebilir.
- Sebzeler: Tüketilmemesi gerekenler listesindekiler dışında her sebze uygundur (domates, enginar, karahindiba, sarımsak, soğan vb.)
- Meyveler: Erik (kuru ve taze), incir, greyfurt
- Baharatlar ve çeşniler: İyotlu tuz, maydanoz, köri, kırmızı biber
- Tatlılar: Çikolata, bal
- İçecekler: Maden suyu, çay
- Hayvansal proteinler: Tavuk, hindi ve çoğu deniz ürünü (sazan, morina, orfoz, orkinos, turnabalığı, kırlangıç balığı, alabalık, somon, sardalya, levrek, salyangoz)
- Süt ürünleri: Yoğurt, kefir, her tür peynir, keçi sütü
- Kuruyemişler: Fındık, ceviz, yer fıstığı, kabak çekirdeği
- Yağlar: Keten tohumu yağı, zeytinyağı, kanola yağı
- Baklagiller: Nohut, adzuki fasulyesi, yeşil fasulye, barbunya, soya fasülyesi, börülce, mercimek
- Tahıllar: Karabuğday, amarant, essene ve Ezekiel ekmeği, soya unu ve filizlenmiş buğday, yulaf, pirinç ve çavdar unu
- Sebzeler: Bu kan grubu için pek çok sebze uygundur (sarımsak, soğan, brokoli, havuç, lahana türleri, kabak, ıspanak, enginar, bamya vb.)
- Meyveler: Kuru ve taze erik, incir, greyfurt, limon, ananas, kiraz, kayısı, böğürtlen, yaban mersini, çilek dahil orman meyveleri.
- Baharatlar ve çeşniler: Soya sosu, sarımsak, zencefil, şeker pancarı pekmezi
İçecekler: Aloe vera suyu, ekinezya, yeşil çay, zencefil, kahve
- Hayvansal proteinler: Dana eti, kuzu ve koyun eti, tavşan ve geyik eti, bazı deniz ürünleri (morina, pisi balığı, orfoz, mezgit balığı, trança balığı, orkinos, okyanus levreği, turna balığı, somon, sardalya, alabalık, tirsi, mersin balığı ve yumurtası)
- Süt ürünleri: Süzme peynir, beyaz peynir, keçi peyniri, mozarella, İtalyan peyniri, keçi sütü, kefir, yağsız veya %2 yağlı süt, yoğurt (normal, meyveli veya dondurulmuş)
- Kuruyemişler: Badem, brezilya cevizi, kestane, ceviz
- Yağlar: Zeytinyağı ve Keten tohumu yağı
- Baklagiller: Kuru fasulye, beyaz börülce, Meksika fasulyesi
- Tahıllar: Yulaf kepeği, yulaf ezmesi, kavuzlu buğday, pirinç patlağı, esmer pirinç ekmeği, Essene ve Ezekiel ekmeği, tahıl gevreği, mısır, Wasa ekmeği
- Sebzeler: Pancar ve pancar yaprakları, brokoli, lahana, havuç, karnabahar, patlıcan, kale, mantar, hardal yeşilliği, maydanoz, biber, tatlı patates, brüksel lahanası
- Meyveler: Muz, kızılcık, üzüm, papaya, ananas, erik
- Baharatlar ve çeşniler: Kırmızı biber, köri, zencefil, maydanoz
- İçecekler: Bitkisel çaylar (Zencefil, ginseng, meyan kökü, maydanoz, nane, ahududu, kuşburnu, adaçayı), yeşil çay, siyah çay, kahve
- Hayvansal proteinler: Kuzu ve koyun eti, tavşan, hindi, bazı balıklar ve deniz ürünleri (ton balığı, morina, orfoz, orkinos, deniz levreği, turna balığı, sardalya, salyangoz )
- Süt ürünleri: Süzme peynir, çiftçi peyniri, beyaz peynir, keçi peyniri, keçi sütü, kefir, mozzarella, italyan peyniri, yağsız ekşi krema, yoğurt, yumurta
- Kuruyemişler: Kestane, yer fıstığı, fıstık ezmesi, ceviz
- Yağlar: Zeytinyağı
- Baklagiller: Barbun fasulye, soya fasulyesi, adzuki fasulyesi, mercimek
- Tahıllar: Un çeşitleri (yulaf, pirinç, çavdar, filizlenmiş buğday) basmati, kahverengi beyaz ve yabani pirinç, darı, yulaf kepeği, yulaf ezmesi, pirinç patlağı
- Sebzeler: Pancar yaprağı, pancar, brokoli, kereviz, kara lahana, salatalık, karahindiba, patlıcan, sarımsak, kale, mantar, maydanoz, tatlı patates, yonca filizi
- Meyveler: Kiraz, kızılcık, her çeşit üzüm, greyfurt, kivi, limon, ananas, erik
- Baharatlar ve çeşniler: Köri, sarımsak, miso, maydanoz
- İçecekler: Normal ve kafeinsiz kahve, yeşil çay, bitki çayları (Papatya, ekinezya, zencefil, ginseng, meyan kökü, gül)